Japan kræver investeringer på 24 milliarder dollars for at forbedre batteriets konkurrenceevne

Ifølge rapporter i udenlandske medier sagde Japans industriministerium den 31. august, at landet har brug for mere end 24 milliarder dollars i investeringer fra den offentlige og private sektor for at udvikle en konkurrencedygtig batteriproduktionsbase til områder som elektriske køretøjer og energilagring.

Et panel af eksperter, der har til opgave at udvikle en batteristrategi, sætter også et mål: at sikre, at 30.000 uddannede arbejdere er tilgængelige for batteriproduktion og forsyningskæden inden 2030, sagde økonomi-, handels- og industriministeriet.

I de senere år har virksomheder fra Kina og Sydkorea udvidet deres andel af lithiumbatterimarkedet med støtte fra deres respektive regeringer, mens virksomheder fra Japan er blevet ramt, og Japans seneste strategi er at genoplive sin position i batteriindustrien.

Japan kræver investeringer på 24 milliarder dollars for at forbedre batteriets konkurrenceevne

Billedkredit: Panasonic

"Den japanske regering vil være på forkant og mobilisere alle ressourcer for at nå dette strategiske mål, men vi kan ikke nå det uden indsatsen fra den private sektor," sagde Japans industriminister Yasutoshi Nishimura ved slutningen af ​​et panelmøde.."Han opfordrede private virksomheder til at arbejde tæt sammen med regeringen.

Ekspertpanelet har sat et mål for, at Japans kapacitet til elektriske køretøjer og energilagerbatterier skal nå 150 GWh i 2030, mens japanske virksomheder har en global kapacitet på 600 GWh.Derudover opfordrede ekspertgruppen også til fuld kommercialisering af hel-solid-state batterier inden omkring 2030.Den 31. august tilføjede gruppen et ansættelsesmål og et investeringsmål på 340 millioner yen (ca. 24,55 milliarder dollars) til dem, den annoncerede i april.

Japans industriministerium sagde også den 31. august, at den japanske regering vil udvide støtten til japanske virksomheder til at købe batterimineralminer og styrke alliancer med ressourcerige lande som Australien, samt i Afrika og Sydamerika.

Efterhånden som mineraler som nikkel, lithium og kobolt bliver nødvendige råvarer til elbilbatterier, forventes markedsefterspørgslen efter disse mineraler at stige betydeligt i de kommende årtier.For at nå sit mål om at producere 600 GWh batterier globalt i 2030, anslår den japanske regering, at der er brug for 380.000 tons lithium, 310.000 tons nikkel, 60.000 tons kobolt, 600.000 tons grafit og 50.000 tons mangan.

Japans industriminister sagde, at batterier er centrale for regeringens mål om at opnå CO2-neutralitet i 2050, da de vil spille en afgørende rolle i at elektrificere mobilitet og fremme brugen af ​​vedvarende energi.


Indlægstid: Sep-02-2022