Hvorfor har lavpolsmotorer flere fase-til-fase-fejl?

Fase-til-fase fejl er en elektrisk fejl, der er unik for trefasede motorviklinger.Fra statistikken over defekte motorer kan det konstateres, at med hensyn til fase-til-fase fejl, er problemerne med to-polede motorer relativt koncentrerede, og de fleste af dem opstår i enderne af viklingerne.
Fra fordelingen af ​​motorviklingsspolerne er spændvidden af ​​de to-polede motorviklingsspoler relativt stor, og endeformningen er et stort problem i trådindlejringsprocessen.Desuden er det vanskeligt at fiksere fase-til-fase-isoleringen og binde viklingerne, og fase-til-fase-isoleringsforskydning er tilbøjelig til at forekomme.spørgsmål.
Under fremstillingsprocessen vil de standardiserede motorproducenter kontrollere fase-til-fase-fejlene gennem modstå spændingsmetoden, men grænsetilstanden for nedbruddet kan muligvis ikke findes under inspektionen af ​​viklingens ydeevne og tomgangstesten.Sådanne problemer kan opstå Opstår, når motoren kører under belastning.
Motorbelastningstesten er en typetest, og kun nullasttesten udføres under fabrikstesten, hvilket er en af ​​årsagerne til, at motoren forlader fabrikken med problemer.Men ud fra produktionskvalitetskontrol bør vi starte med standardiseringen af ​​processen, reducere og eliminere dårlige operationer og tage nødvendige styrkende foranstaltninger for forskellige viklingstyper.
Antal polpar af motoren
Hvert sæt spoler i en trefaset AC-motor vil generere N og S magnetiske poler, og antallet af magnetiske poler indeholdt i hver fase af hver motor er antallet af poler.Da de magnetiske poler optræder i par, har motoren 2, 4, 6, 8… poler.
Når der kun er én spole i hver fasevikling af A-, B- og C-faser, som er jævnt og symmetrisk fordelt på omkredsen, ændres strømmen én gang, og det roterende magnetfelt drejer én gang, hvilket er et polpar.Hvis hver fase af A, B og C trefaseviklinger er sammensat af to spoler i serie, og spændvidden af ​​hver spole er 1/4 cirkel, så er det sammensatte magnetfelt etableret af trefasestrømmen stadig en roterende magnetfelt, og strømmen ændres én gang, drejer det roterende magnetfelt kun 1/2 omgang, hvilket er 2 par poler.Tilsvarende, hvis viklingerne er arrangeret efter bestemte regler, kan 3 par poler, 4 par poler eller generelt set fås P par poler.P er pollogaritmen.
微信图片_20230408151239
En otte-polet motor betyder, at rotoren har 8 magnetiske poler, 2p=8, det vil sige, at motoren har 4 par magnetiske poler.Generelt er turbogeneratorer skjulte polmotorer med få polpar, sædvanligvis 1 eller 2 par, og n=60f/p, så dens hastighed er meget høj, op til 3000 omdrejninger (effektfrekvens), og antallet af poler af hydroelektrisk generator er ret stor, og rotorstrukturen er en fremtrædende poltype, og processen er relativt kompliceret.På grund af dets store antal poler er dens hastighed meget lav, måske kun et par omdrejninger i sekundet.
Beregning af motorens synkrone hastighed
Motorens synkrone hastighed beregnes i henhold til formel (1).På grund af asynkronmotorens slipfaktor er der en vis forskel mellem motorens faktiske hastighed og synkronhastigheden.
n=60f/p…………………………(1)
I formel (1):
n - motorhastighed;
60 – henviser til tiden, 60 sekunder;
F——strømfrekvens, strømfrekvensen i mit land er 50 Hz, og strømfrekvensen i udlandet er 60 Hz;
P——antallet af polpar af motoren, såsom en 2-polet motor, P=1.
For en 50Hz motor er den synkrone hastighed for en 2-polet (1 par poler) motor 3000 rpm;hastigheden af ​​en 4-polet (2 par poler) motor er 60×50/2=1500 rpm.
微信图片_20230408151247
I tilfælde af konstant udgangseffekt, jo mere antallet af polpar af motoren er, jo lavere er motorens hastighed, men jo større er dens drejningsmoment.Når du vælger en motor, skal du derfor overveje, hvor meget startmoment belastningen kræver.
Frekvensen af ​​trefaset vekselstrøm i vores land er 50Hz.Derfor er synkronhastigheden for en 2-polet motor 3000r/min, synkronhastigheden for en 4-polet motor er 1500r/min, synkronhastigheden for en 6-polet motor er 1000r/min, og synkronhastigheden for en 8-polet motor er 750r/min, synkronhastigheden for den 10-polede motor er 600r/min, og synkronhastigheden for den 12-polede motor er 500r/min.

Indlægstid: Apr-08-2023